İÇ MEKAN TASARIMI PROGRAMI

I. YARIYIL
 
YDB 1811 İNGİLİZCE I  (2 0 0 2)                                                                                                          :
Olma fiilinin olumlu, olumsuz ve soru yapıları, özne zamirler, mülkiyet sıfatları, Soru kelimeleri (what, who, where, how), İsimler ve çoğul olma kuralları, işaret sıfatları ve bazı zarflar, sayılar ,günler, aylar, mevsimler, Zamanı sormak ve söylemek, kaç yaşında olduğunu sormak ve söylemek, Şimdiki zamanın olumlu, olumsuz ve soru yapıları,örnek ve alıştırmalar, İsim fiiller ve isim fiillerdeki -ing takısı ile şimdiki zamanda kullanılan –ing takısının farkı, Şimdiki zamanda kullanılan zaman zarfları, Geniş zaman ,olumlu, olumsuz ve soru yapıları, bu zamanla kullanılan zaman zarfları, örnek ve alıştırmalar, zaman öntakıları, Geniş zaman, olumlu, olumsuz ve soru yapıları, bu zamanla kullanılan zaman zarfları, örnek ve alıştırmalar, zaman öntakıları, Çekimsiz yardımcı fiil (can) olumlu, olumsuz, ve soru yapıları, örnek ve alıştırmalar, aile üyeleri, Must ve Have to fiillerinin olumlu, olumsuz ve soru yapıları, üst ve have to arasındaki fark, Ve bu farkı gösteren örnek ve alıştırmalar. Genel tekrar.
Ders Kitabı:
Dr. A.Vahit Çakır,  Dr. Gül Keskil, Dr. Nilgün Yorgancı Full SteamAhead, Gündüz Yayınları 2005 Ankara.
ATB 1801 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I (2 0 0 2)                                              :
İnkılap tarihinin amacı ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile ilgili temel kavramların (İnkılap, ıslahat, devrim v.s.) açıklanması, Avrupa’daki gelişmeler, Sanayi Devrimi ve Fransız İhtilali, Osmanlı Devletinin Gerileme Nedenleri ve Yenileşme Çabaları, Trablusgarp,  Balkan Savaşları, I. Dünya Savaşı ve Osmanlı  Devleti’nin savaşa girişi, Savaşın Bitişi, Mütareke Yılları , İşgaller, Savaşın bitişi, Mütareke yılları ve  işgaller, Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a Çıkışı, Amasya Genelgesi, Kongreler Süreci, TBMM’nin Açılması , 1921 Anayasası, Milli Mücadeleye karşı çıkan  İsyanlar, Milli Mücadele’de Cepheler, Mudanya Ateşkes Antlaşması: maddeleri ve sonuçları, Lozan Barış Antlaşmasının imzalanma süreci.
 
Ders Kitabı:
Turan, R., Safran, M., Hayta, N., Çakmak, M.A., Dönmez, C. Ve Şahin, M. (2011). Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
 
TDB 1801 TÜRK DİLİ I (2 0 0 2)                                                                                                :
Dil ve Diller: Dil Millet İlişkisi, Dil Kültür İlişk Yeryüzündeki Diller ve Türk Dilinin Dünya Dilleri arasındaki Yeri, Kaynak bakımından Dil Aileleri Türk Yazı Dilinin Tarihi Gelişimi; Eski Türkçe, Orta Türkçe Divanü Lügat-it Türk, Atabetül Hakayık, Harezm Türkçesi Eski Türkiye Türkçesi(Eski Anadolu Türkçesi), Yeni Türkçe Dönemi, Modern Türkçe Dönemi Batı (Güney Batı Türkçesi), Türkiye Türkçesi, Doğu( Kuzey Doğu Türkçesi), Karatay Türkçesi, Ses Bilgisi(FONETİK) ; Ses ve Sesin oluşumu, Büyük ve küçük ünlü uyumu Türkçedeki Başlıca ses olayları, Türkçe’nin ses özellikleri, Türkçenin Hece yapısı, Cümle vurgu Şekil Bilgisi(MORFOLOJİ- BİÇİM  BİLGİSİ); Şekil bakımından kelimeler, Kökler, gövdeler, ekler(Yapım ekleri Çekim ekleri), Anlatım ve Vazifeleri Bakımından Kelimeler, İsimler, Sıfatlar, Zamirler Fiiller; Fiil çekimi, Şekil ve zaman ekleri Fiilimsiler-Edatlar; Fiilden türeyenler ve isimden türeyenler, Anlam Bilimi; Kelimede Anlam, Kelimenin anlam çerçevesi, Cümle Bilgisi; Cümle çeşitleri Cümle Tahlilleri.
Ders Kitabı:
Türkçe kaynaklar ve makaleler, Yakıcı, Ali- Yücel, Mustafa- Doğan, Mehmet- Yelok, Veli Savaş; Üniversiteler İçin Türk Dili ve Kompozisyon Bilgileri, (Editör: Veli Savaş YELOK), Bilge Yayınları, Ankara, 2005.
 
İCM 1001 TEKNİK RESİM (2 2 0 3)                                                                  :
Bu ders ile öğrencilerin temel geometrik çizimleri, görünüşleri, ölçülendirme kurallarını,  kesit ve detay çizimlerini yapabilecek yeterliliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır
Ders Kitabı:
Teknik Resim Prof. Dr. Nejat Kıraç Şubat 2011 / 4. Baskı / 253 Syf. MEGEP Geometrik Çizimler /Ankara 2007/90syf
 
İCM 1003 TEMEL TASARIM (2 0 0 3)                                                                         :
Nokta çizgi ile özgün yüzey düzenlemek,  Açık-koyu ve ışık-gölge karakalem tekniği ile objeleri hacimlendirmek, Formları tasarı ilkelerine göre yüzey içinde düzenlemek.
Ders Kitabı:
Temel Tasarım İlkeleri-Yem Kitabevi-DONALD P. CODUTO Çevirmeni: MURAT MOLLAMAHMUTOĞLU-ISBN: 9758895680
 
İCM 1005 MALZEME BİLGİSİ-I (2 0 0 3)                                                        :
Organik iç mekân malzemelerini bilme, gördüğü ve dokunduğu malzemeleri tanıma ve teknik resimlerini çizebilme yeterlilikleri amaçlanmaktadır.
Ders Kitabı:
MEGEP-Sanat ve Tasarım-Organik İç Mekân Malzemeleri-Ankara 2008-
 
 
İCM 1007 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM-I (2 2 0 3)                                                 :
Bu ders ile öğrencilerin ekran düzenleme ve çizim yardımcı komutlarını, temel çizim komutlarını, düzenleme komutlarını, ölçülendirme komutlarını kullanabilmeleri,  BDÇ programları arası veri dönüşümleri yapabilecek ve çıktı alabilecek yeterliliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Ders Kitabı:
MEGEP-Bilgisayar Destekli Çizim-Temel
MEGEP-Temel Geometrik Çizimler
 
İCM 1009 KONSTRÜKSİYON BİLGİSİ (2 0 0 3)                                                        :
Bu dersin amacı, mobilya imalatında ve iç dekorasyonda kullanılan temel konstrüksiyon çeşitleri tanımak ve uygulamada çıkabilecek problemleri çözme becerisi kazandırmaktır. 
 
İŞG 1901İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ (2 0 0 3)                                                                :
İş Sağlığının Sosyal Boyutu, İşyerinde Tutulması Zorunlu Sağlık Raporları Ve Belgeler, İşyerinde Meslek Hastalıklarını Oluşturan Fiziksel Ve Kimyasal Faktörler, SSK Mevzuatına Göre Sağlık Mevzuatı, işyerinde Ortak Sağlık Birimi Gürültünün, Titreşimin Sağlığa Etkileri Ve Önlemleri, İşyerinde Gürültü Haritasının Düzenlenmesi, İş Ortamında Tozlar, Gazlar Ve Etkileri, İşyerinde Sağlık Açısından Hijyen Ve Temizlik, Gıda Endüstrisinde iş Hijyeni,  Enerji Ve Ağırlık Kontrolü, Dengeli Beslenme, Yaşam Boyu Spor
Ders Kitabı:
İş güvenliği: Ercüment Neşet DİZDAR
Işçi sağlığı ve güvenliği tüzüğü: Doruk yayınları
İşçi sağlığı ve güvenliği el kitabı: Siemens yayınları
 
İCM 1501 İÇ MEKANDA RENK VE AYDINLATMA TEKNİKLERİ (2 0 0 3)                :
 
Bu ders ile öğrenci; iç mekân tasarımında kullanacakları ışık ve renkler hakkında temel bilgileri edinmeleri ve ışık ve rengin insan psikolojisi üzerine etkileri hakkında bilgi edinmeleri, aydınlatma ile ilgili teknik tanımlar, kullanın yerlerine göre aydınlatma çeşitleri, aydınlatmanın faydaları, aydınlatma yapılmadan önce bilinmesi gerekenler, aydınlatma ile ilgili genel kurallar, ışık kaynağına göre aydınlatma, doğal aydınlatma, yapay aydınlatma, İç mekân aydınlatmaları konularını öğrenir.
 
Ders Kitabı:
MEGEP-RENK-Grafik ve Fotoğraf-Ankara 2007,Prof Dr. Muzaffer Özkaya, Prof. Dr. Turgut Tüfekçi, Aydınlatma Tekniği, Moiz Eskenazi, Aydınlatma Notları, İTÜ
İCM 1503 ÜRETİM MAKİNELERİ (2 0 0 3)                                                    :
Bu ders ile öğrencilerin iç mekân tasarımında kullanılacak makineleri tanımaları ve kesme Teorisi ve Yöntemleri; Kesme İşlemini Etkileyen Faktörler; Tezgâh; Ölçme, Markalama, Kontrol Aletleri; Biçme, Rendeleme, Perdah Aletleri; Eğeler, Törpüler, Kesici Kalemler; Delgi Aletleri; Çekiçler, Kerpeten ve Tornavidalar; Tutkallama, Sıkıştırma ve Montaj Aletlerinin Kullanımı; Ağaç İşleme Makinelerinin (Biçme, Kesme, Aşındırma, Delgi Makineleri ve Presler) Tanımı, Sınıflandırılması, Yapısal Elemanları ve Eklentileri, Sayısal Değerleri, Çalışma Teknikleri hedeflenmiştir.
Ders Kitabı:
Ağaç işleri El Aletleri, Şenel, A., Keskin, H., G. Ü. Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi Endüstriyel Teknoloji Eğitimi Bölümü, 1995, ANKARA Ağaç işlerinde Üst yüzey İşlemleri ve Makineleri, Şenel, A., Özgür, Z., Mart 2005, ANKARA.
İCM 1505 YAPI FİZİĞİ (2 0 0 3)                                                                         :
Bu ders ile öğrenciler, malzeme iç yapısı, mekanik etkiler ve yapı fiziği sorunları, ısısal etkiler ve yapı fiziği sorunları, su-nem etkisi ve yapı fiziği sorunlarını ayrıca iç mekan tasarımını etkileyen çevresel faktörlerden ses etkisi ve yapı fiziği sorunları,  fiziko-kimyasal etkiler ve yapı fiziği sorunları, güneş ve radyasyon arasındaki bağlantıları kavraması amaçlanır.
 
Ders Kitabı:
Yapı Fiziği ve Malzemesi-Prof. Dr. Murat ERİÇ-Literatür Yayıncılık
 
İCM 1507 SUNUM TEKNİKLERİ (2 0 0 3)                                                                              :
Bu ders ile öğrencilerin; belli bir konuda bilgiye ulaşıp derleyerek anlatım amacına uygun bir sunum hazırlama ve bunu bir toplantı organize ederek etkin bir şekilde topluluk önünde sunma becerisini geliştirmeleri amaçlanmaktadır.
 
Ders Kitabı:
1.Dikkat Vücudunuz Konuşuyor, Ahmet Şerif İzgören, Academy, 1999
2. Etkili Sunuş, Christine E. Bingaman, Rota Yayın, 1993
3. Bedenin Dili, Acar&ZuhalBatlaş, Remzi Kitabevi, 1995
4. Etkili ve Güzel Konuşma Teknikleri, Murat Baykızı, Kar Yayınları, Ekim 2005
5. Etkili ve Güzel Konuşma Sanatı, Ali Kaya, Eğitim Kitabevi, 2004
6. Etkili ve Güzel Konuşma Sanatı,  George Kops, Richard Worth,  Gün Yayıncılık
II. YARIYIL
 
 
YDB 1812 İNGİLİZCE II (2 0 0 2)                                                                                                          :
Tekrar : (YDB 1811 dersinde görülen konuların hatırlatılması), Üstünlük sıfatları: tek heceli sıfatlar, çok heceli sıfatlar, En üstünlük sıfatları: tek heceli sıfatlar, çok heceli sıfatlar, Dolaylı sorular, Elektronik ortamda teşekkür mektubu yazma, Zorunluluk, tavsiye, izin kipleri,  ‘for’ ve ‘since’ kullanarak ‘şimdiyle ilintili geçmiş zaman’ ifadeleri, ‘for’ ve ‘since’ kullanarak ‘şimdiyle ilintili geçmiş zaman’ ifadeleri, ‘used to’ kalıbı ile eskiden yapılan alışkanlıkların ifade edilmesi, ‘will, may, might’ kullanarak gelecekle ilgili tahminlerde bulunmak, Bir mekanın tanımlanması ve bunu yaparken sayılabilen-sayılamayan isimlerin kullanılması, ‘too’ ve ‘enough’ yapıları kullanarak bir yeterli ya da çok fazla miktarda olduğunun ifade edilmesi.
 
Ders Kitabı:
New Total English Pre- Intermadiate by Pearson Education
 
 
TDB 1802 TÜRK DİLİ II (2 0 0 2)                                                                                                          :
Türkçede Genel Anlatım Bozuklukları, Yazılı Anlatım Türleri, 1.Bilimsel Yazıların Hazırlanışı Formlar Yazılar ve Uygulamaları, 2.Öğretici Yazılar (Makale,Eleştiri,Deneme,Fıkra,Sohbet, Röportaj,Gezi,Anı,Günce,Biyografi), Öğretici Yazılarla İlgili Örnek ve Uygulamalar, 3.Edebi Yazılar (Destan,Masal,Fabl,Hikaye,Roman,Şiir,Tiyatro), Edebi Türlerin Değerlendilirmesi, Sözlü Anlatım/ Etkili ve Güzel Konuşma/Diksiyon, Konuşmayı Etkileyen Etkenler/ Konuşmanın Dokusu ve Örüntüsü, Hazırlıklı ve Hazırlıksız Konuşma, Başarılı Sunum Hazırlama Teknikleri, Sözlü Anlatım Türleri, Sözlü Anlatım Uygulamaları 1.
 
Ders Kitabı:
Türkçe kaynaklar ve makaleler, Yakıcı, Ali- Yücel, Mustafa- Doğan, Mehmet- Yelok, Veli Savaş; Üniversiteler İçin Türk Dili ve Kompozisyon Bilgileri, (Editör: Veli Savaş YELOK), Bilge Yayınları, Ankara, 2005.
Günay, R., 2002. Ahşap Yapılar, Birsen Yayınevi, İstanbul.
 
ATB 1802 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I (2 0 0 2)                                              :
İnkılap tarihinin amacı ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile ilgili temel kavramların (İnkılap, ıslahat, devrim v.s.) açıklanması, Avrupa’daki gelişmeler, Sanayi Devrimi ve Fransız İhtilali, Osmanlı Devletinin Gerileme Nedenleri ve Yenileşme Çabaları, Trablusgarp,  Balkan Savaşları, I. Dünya Savaşı ve Osmanlı  Devleti’nin savaşa girişi, Savaşın Bitişi, Mütareke Yılları , İşgaller, Savaşın bitişi, Mütareke yılları ve  işgaller, Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a Çıkışı, Amasya Genelgesi, Kongreler Süreci, TBMM’nin Açılması , 1921 Anayasası, Milli Mücadeleye karşı çıkan  İsyanlar, Milli Mücadele’de Cepheler, Mudanya Ateşkes Antlaşması: maddeleri ve sonuçları, Lozan Barış Antlaşmasının imzalanma süreci.
 
Ders Kitabı:
Turan, R., Safran, M., Hayta, N., Çakmak, M.A., Dönmez, C. Ve Şahin, M. (2011). Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
 
İCM 1002 TASARI GEOMETRİ (3 0 0 3)                                                                                 :
 
Tasarı Geometri dersinin amacı, tasarlama, algılama ve üçüncü boyut kavramlarının gelişmesini sağlamak ve bu nedenle geometrik elemanların özelliklerini ve birbirleri ile olan ilişkilerini öğretmektir.  
 
Ders Kitabı:
Mimar ve Mühendisler için Temel Tasarı Geometri (Prof.Ali Düzgün)
 
 
İCM 1004 MALZEME BİLGİSİ-II (2 0 0 3)                                                                  :
Bu ders ile Polimer malzemeler, Odun ve Odun kompozit malzemeler, alçı, kartonpiyer gibi dekorasyonda kullanılan malzemelerin tanınması ve özellikleri hakkında bilgi verilmesi hedeflenmektedir.
Ders Kitabı:
Malzeme Bilgisi Prof. Dr. Ahmet Çetin Can Eylül 2010 / 2. Baskı / 281 Syf.
 
İCM 1006 İÇ MEKAN TASARIMI-I (2 2 0 3)                                                               :
Bu ders, iç mekânların tasarlanmasının önemini anlamayı, insan ergonomisinin ve evrensel tasarım ilkelerin normları üzerine detaylı bilgi öğrenmeyi ve ayrıca doğru malzemeleri doğru yerde uygulama becerisi edinmeyi amaçlamaktadır.
 
Ders Kitabı:
İç Mekân Tasarımı-Resimli
Yazar:Francis D.K. Ching 320 SYF
 
İCM 1008 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM-II (2 2 0 3)                                                :
Bu ders ile öğrencilerin katı modelleme ve yüzey modelleme yapabilecek, mekân oluşturabilecek ve model ve mekânın teknik çizimlerini yapabilecek yeterliliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
 
Ders Kitabı:
MEGEP-Ankara 2006-3 Boyutlukatı modelleme
MEGEP-ANKARA 2006-3 Boyutluyüzey modelleme
 
 
İCM 1010 MESLEKİ STAJ (0 0 0 6)                                                                              :
30 iş günü Mesleki Staj
Ders Kitabı:
 
 
İCM 1502 MESLEK ETİĞİ (2 0 0 3)                                                                                          :
Bu ders ile Etik ve Ahlak kavramlarını öğrenir, sosyal sorumluluklarının neler olduğunu bilir, meslek etiği kavramını öğrenerek ilgili derslerde uygular.
Ders Kitabı:
Megep Meslek Etiği Ankara 2006
 
İCM 1504 GEREÇ TEKNOLOJİSİ (2 0 0 3)                                         :
 
Bu dersin amacı, dekorasyon veya mobilya imalatı için  gereken malzeme çeşitleri,  aksesuarları ve  genel özelliklerini tanıtmaktır.
 
Ders Kitabı:
Şanıvar N.,Zorlu i., Ağaç İşleri Gereç Bilgisi, Milli Eğitim Basım Evi, İstanbul 1995.
 
İCM 1506 PAZARLAMA TEKNİKLERİ (2 0 0 3)                                           :
Öğrenciye ahşap ürünlerin ve genel pazarlamanın temel kavramlarını öğretmek
 
Ders Kitabı:
Arpacı, T., D.Y. Doğan, E. Böge, D. Tuncer, M.M. Üner, Pazarlama, Gazi Yayınları, 1994 Ankara.
 
İCM 1508 SANAT TARİHİ (2 0 0 3)        :
Bu ders ile öğrenci, sanatın tanımını türlerini, sanatın başlangıcından itibaren tarihi devirlere kadar ana hatları ele almaktadır.
Ders Kitabı:
MEB Sanat Tarihi ders kitabı
 
 
III. YARIYIL
 
İCM 2001 DEKORASYONDA ÜRETİM TEKNİKLERİ-I (4 2 0 6)             :
Mobilya üretiminde mobilya parçalarının kesme, rendeleme, delik delme, yüzey - kenar şekillendirme ve yüzey kaplama gibi temel işlemlerinin yapılması gibi temel el becerilerini içerir.
Ders Kitabı:
İç Mimari ve Dekorasyonda Konstrüksiyon, Nazım Şanıvar, İrfan Zorlu, Zafer Işık, Milli Eğitim Bakanlığı, 252 s., İstanbul, 1982 Dekorasyonda İnce Yapı, Işık, Z., Yıldırım, K., Zirve Ofset, 2002, ISBN:975-97378-0-9
 
İCM 2003 İÇ MEKAN TASARIMI-II (2 2 0 3)                                                             :
Bu ders, iç mekânların tasarlanmasının önemini anlamayı, insan ergonomisinin ve evrensel tasarım ilkelerinin normları üzerine detaylı bilgi öğrenmeyi ve ayrıca doğru malzemeleri doğru yerde uygulama becerisi edinmeyi amaçlamaktadır.
Ders Kitabı:
İç Mekân Tasarımı-Resimli
Yazar:Francis D.K. Ching 320 SYF
NEUFERT- BETA - YAPI TASARIMI:
Çağla-Özaslan 2002-610sayfa
ISBN:9754869354
 
İCM 2005 PERSPEKTİF-I (2 2 0 3)                                                        :
Bu ders, teknik çizim kurallarına göre temel geometrik formların, tek, iki ve üç kaçış noktalı perspektif çizim konularının verildiği derstir.
Ders Kitabı:
MEGEP, Grafik ve Fotoğraf, Perspektif Ankara 2008 66 syf
 
İCM 2007 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM-III (2 2 0 3)                       :
Bu ders ile paket programlarla hazır modülleri yerleştirip, farklı iç mekân tasarımları yapabilmeleri, yerleşim planı çıkarabilmeleri amaçlanmıştır...
Ders Kitabı:
MEGEP, Sanat ve Tasarım Bilgisayarda Model Oluşturma, 176 syf
MEGEP, Bilgisayarda Modelleme, 97 syf
 
İCM 2009 ERGONOMİ (2 0 0 3)                                                                                     :
Bu ders ile öğrencilerin ergonomi kurallarını üretilen ürün, çalışılan tezgâh ve makinelere uygulaması. Ergonomi kurallarına bağlı çevre koşulları oluşturmak.
Ders Kitabı:
Ergonomi, Jan DulBernard Weerdmeester
Ekim 2007 / 1. Baskı / 215 Syf.
 
İCM 2011 YAPI MALZEMELERİ (2 0 0 3)                                                                  :
Bu ders ile öğrencinin, mesleğinde kullanılan ana malzemelerin genel özelliklerini kavraması amaçlanmaktadır. Yapı malzemelerini kullanım yerlerine göre sınıflandırabilmek
  1. Malzemelerin fiziksel özelliklerini belirlemek
  2. Doğal ve suni malzemeleri sınıflandırabilmek
İletken ve yalıtkan yapı malzemelerinin özelliklerinin kullanım alanlarını belirlemek.
Ders Kitabı:
Yapı Malzemeleri-Turhan Yenidoğan
İCM 2501 MEKAN TASARIM TARİHİ (2 0 0 3)                                                                    :
İç mekân alanına ait kavramları tanıtmak. Dönemsel stilleri iç mekân yaklaşımları açısından irdeleyebilmek ve karşılaştırabilmek. Tarihsel süreçte önemli binaları, mekânları ve mobilyaları tanımak. Mobilya stillerini tarihsel olarak değerlendirebilmek. Mobilya terminolojisini tanımak. İç mekân kuramını kullanarak mesleğe eleştirel yaklaşım geliştirebilmek.
Ders Kitabı:
  • Architectural Graphics, Frank Ching, John Wiley&Sons, NY, 2003.
  • Design Drawing, Frank Ching& Steven Juroszek, John Wiley&Sons, NY, 2010.
  • DrawingforDesigners, Alan Pipes, LauranceKing Publishing, London, 2007.
  • KeystoDrawing, Bert Dodson, North LightBooks, Cincinnati, Ohio, 1990.
 
 
İCM 2503 KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLARI (2 0 0 3)                              :
Standardizasyonla ilgili temel bilgileri kavrayabilme; Kalite ve Kalite Kavramları ile ilgili bilgileri kavrayabilme; Kalite Güvencenin önemini kavrayabilme ve içeriğini anlayabilme
Ders Kitabı:
Kalite Güvencesi ve Standartları
Nihat Kölükİrfan DilsizCafer S. Kartal
Şubat 2010 / 5. Baskı / 174 Syf.
 
İCM 2505 MODÜLLER SİSTEMLER (2 0 0 3) :
Bu ders ile öğrenci, Modüler tasarım sistemlerini inceleyecek. Modüler mutfak tasarımı yapabilecek modüler ofis tasarımı yapabilecektir.
Ders Kitabı:
MEGEP, Ankara 2006 Mobilya Yapım Teknikleri
 
İCM 2501 GİRİŞİMCİLİK (2 0 0 3)                                                                    :

Girişimcilik İle İlgili Kavramlar; Girişimciliğin Önemi ve Gelişimi; Girişimcilerdeki Özellikler; İç ve Dış Girişimcilik; Girişimcilikte Motivasyon; Girişimcilikte Yaratıcılık ve Yenilikçilik; Buluş, Marka ve Tasarımların Korunması; Girişimcilikte İş Fikirleri; İş Planı Hazırlama ve Doküman Haline Getirilmesi; İş Planı İçinde Yönetim, Pazarlama, Finans ve Üretim Planları; Girişimcilik Öyküleri; Girişimcilikte Örnek Olay İncelemeleri.

Ders Kitabı:
Dilsiz, İ. ve Kölük, N. (2004) Meslek Yüksekokulları İçin Girişimcilik, Atlas Yayınları
Avrupa Komisyonu, Avrupada Girişimcilik-Yeşil Kitap, TUSİAD Yayınları, Enterprice Publications
 
IV. YARIYIL
İCM 2002 DEKORASYONDA ÜRETİM TEKNİKLERİ-II (4 2 0 6)                                   :
Bu derste mobilya üretiminde farklı konstrüksiyon şekillerinin öğrenilmesi ve Endüstriyel makinelerle İş üzerinde uygulanması hedeflenmektedir.
Ders Kitabı:
İç Mimari ve Dekorasyonda Konstrüksiyon, Nazım Şanıvar, İrfan Zorlu, Zafer Işık, Milli Eğitim Bakanlığı, 252 s., İstanbul, 1982 Dekorasyonda İnce Yapı, Işık, Z., Yıldırım, K., Zirve Ofset, 2002, ISBN:975-97378-0-9
 
İCM 2004 İÇ MEKAN TASARIMI-III (2 2 0 3)                        :
Bu ders, iç mekânların tasarlanmasının önemini anlamayı, insan ergonomisinin ve evrensel tasarım ilkelerinin normları üzerine detaylı bilgi öğrenmeyi ve ayrıca doğru malzemeleri doğru yerde uygulama becerisi edinmeyi amaçlamaktadır
Ders Kitabı:
İç Mekân Tasarımı-Resimli
Yazar:Francis D.K. Ching 320 SYF
NEUFERT- BETA - YAPI TASARIMI:
Çağla-Özaslan 2002-610sayfa
ISBN:9754869354
 
 
İCM 2006 PERSPEKTİF-II (2 2 0 3)                                                       :
Bu ders, teknik çizim kurallarına göre temel geometrik formların, tek, iki ve üç kaçış noktalı perspektif çizim konularının verildiği derstir.
  1. İki Kaçış Noktalı Perspektif Çizimi ile, İki Kaçış Noktalı Perspektif Çizim Yapmak
  2. Üç Kaçış Noktalı Perspektif Çizimi ile, Üç Kaçış Noktalı Perspektif Çizim Yapmak
  3. Işık-Gölge-Renk Bilgisi ve Boyama Teknikleri
 
Ders Kitabı:
MEGEP, Grafik ve Fotoğraf, Perspektif Ankara 2008 66 syf
 
İCM 2008 MALİYET HESAPLARI (2 0 0 2)                                                    :
Bu ders ile öğrencinin yaptığı tasarımların malzeme listesini çıkarma, ölçü listesini çıkarma, maliyetini hesaplama, birim ücretlendirme gibi işlemleri gerçekleştirmesi hedeflenmektedir. Ayrıca malzeme firesi, amortisman gibi kavramları öğrenir.
Ders Kitabı:
Ders hocası ders notları
 
İCM 2010 İÇ MEKANDA İNCE YAPI (2 0 0 2)                                                           :
Mekanla bütünleşik, grup ve/veya tekil, özellikli mobilyaların tasarlanmasına yönelik sanatsal bilgilerin öğretilmesi, insan ve çevre arasında ki ilişkiler göz önünde bulundurularak duyarlı yaşam alanlarına yönelik mobilya tasarımı ve mobilya sanayisine yönelik olarak düşünme ve yönetme yeteneği kazandırmak, tasarım disiplini ve normları hakkında bilgiler ve terminolojiler vermek.
Ders Kitabı:
1. Margolin, Victor and Buchanan, Richard (1998) The idea of Design, A Design Issues Reader: The MIT Press. Cambridge. UK.
2. Pearson, David (1989), The Natural House Book, Creating a Healthy, harmonious and ecologically sound home. Conran Octopus, London.
3. Gorb, Peter (1988), Design Talks. London Business School Design Manegemnt Seminars. The Design Council. London. UK.
4. Papanek, Victor (1992), Design for the Real World. Human Ecology and Social Change. Second Ed. Butler and Tanner Ltd. London. UK.
5. Buchanan, Richard and Margolin, Victor (1995), Discovering Design. The University of Chicago Press. Chicago. USA.
6. Ching, D.K. Francis, (1998). Design Drawing, John Willey and Sons. New York.
 
İCM 1512 DEKORATİF YÜZEY BOYAMA (2 0 0 3)                                     :
Bu ders ile öğrenciler; boyalar hakkında temel bilgiler ve boya çeşitleri hakkında bilgi edinir, uygulama yöntemlerini öğrenir ve uygular.
Ders Kitabı:
JackieShaw, Arkadaş Yayınevi
 
İCM 2502 SERAMİK (2 0 0 3)                              :
Fayans-seramikler ile duvara kaplama yapılmasını anlatan öğretim materyalidir.
Ders Kitabı:
MEGEP, Seramik 47 syf
 
İCM 2504 YÜZEY İŞLEMLERİ (2 0 0 3)                                                          :
Bu ders ile öğrenci, iç mekânlarda duvarlara uygulanacak materyalleri ve özelliklerini öğrenir.
Ders Kitabı:
MEGEP, Alçı Kartonpiyer
MEGEP, Alçı Sıva ve Döküm
 
İCM 2506 İÇ MEKANDA TEKSTİL VE MEFRUŞAT (2 0 0 3) :
Tekstilin tanımı ve tarihi, Türkiye’de ve dünyada tekstil üretimi, tekstil tipleri, kullanıldıkları mekanlara göre tekstiller, yer döşemeleri olarak halılar, üretimlerine göre halı çeşitleri, iç mekanda kullanılan kumaşların çeşitleri, inşaat tekstilleri, yöresel tekstil ürünlerinin incelenmesi, iç mekanlarda kullanılan tekstil ürünlerinin görsel olarak incelenmesi dersin içeriğini oluşturmaktadır.
Ders Kitabı:
ERGÜR, Atila (2002). Tekstil Terimleri Sözlüğü. İstanbul: Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi. 
GEZER, HülyaTurgay (2009).Mekan Örtüsü Tekstil Malzemesi. İstanbul: Maltepe Üniversitesi Yayınları. 
PEKER, Ekrem Hayri (2011). Tekstilcinin El Kitabı. İstanbul: Ekin Yayınevi. 
 
 
İCM 1505 GELENEKSEL TÜRK KONUTLARINDA MEKAN KURGUSU (2 0 0 3) :
  • Geleneksel Türk Konutunun Oluşumunu Etkileyen Faktörleri, Geleneksel Türk Konutunun Mekânsal Kurgusunu ve geleneksel Türk Konutu Yapı Teknik Özelliklerini ve Yapı Elemanlarını öğrenir.
  • Ders Kitabı:
  • NEUFERT- BETA - YAPI TASARIMI:
  • Çağla-Özaslan 2002-610 sayfa
    ISBN:9754869354